Werkwijze

Mijn werk als kindercoach is het beste zo uit te leggen: stap voor stap loop ik een klein stukje mee op het levenspad van het kind en ONTVOUW samen met hem of haar zijn talenten en mogelijkheden. Ik help kinderen de balans terug te vinden van hun hoofd en hart.

Aanpak

“Het beste wat je voor iemand kan doen is niet zozeer je rijkdom delen, maar hem leren zijn eigen rijkdom te zien”

Door gebruik te maken van gesprekken, creativiteit, verschillende spellen, visualisaties en ontspanning ONTVOUWEN we samen de puurste versie van het kind. Daar waar zijn talenten en krachten liggen. Vertrouwen en veiligheid staan hierbij altijd centraal.

Het erkennen, leren kennen en herkennen van hoogsensitiviteit helpt kinderen om thuis te komen bij zichzelf. Ze voelen dat dit deel van hen er mag zijn.

Een kind is onlosmakelijk verbonden met het gezin/de familie waar hij/zij uit komt. Daarom kijken we verder dan alleen naar het kind zelf. Door inzicht te krijgen in de familiedynamiek door middel van opstellingen en het kijken naar de systemen (patronen) waarmee het kind is opgegroeid kijken we waar het gedrag eventueel vandaan kan komen.

Bijles
Ook op school kan de (hoog)gevoeligheid van het kind/de jongere zichtbaar of onzichtbaar naar voren komen. In de huidige Westerse maatschappij ligt de nadruk erg op presteren. Kinderen/jongeren die gevoelig zijn kunnen hieronder lijden. Door de druk en stress van toetsen scoren zij misschien anders dan wat ze eigenlijk zouden kunnen.

Niet meekomen op school is voor veel kinderen niet fijn. Ze kunnen er erg ongelukkig van worden. Door mijn ervaring als leerkracht kan ik kinderen helpen met hun huiswerk of met vakken of onderdelen die moeilijk voor hen zijn. Ook de manier van leren zullen we samen gaan bekijken en eventueel veranderen, zodat jullie kind dit kan toepassen op school. Soms is hiervoor overleg of afstemming nodig met de school van het kind.