Over mij

Ik ben Marieke en ik woon samen met mijn vriend Stefan, mijn dochter Noé en onze zoon Olen in Barneveld. We zijn een samengesteld gezin.

Vroeger was het voor mij al snel duidelijk dat ik juf wilde worden. Na de middelbare school ben ik dan ook de PABO gaan doen en ik kon ik daarna gaan lesgeven. Vooral uit het contact met kinderen en ouders haal ik mijn energie. Ik merkte al snel dat (hoog)gevoelige kinderen mij aantrokken en ik daar een speciale band mee ontwikkelde. Op de één of andere manier begreep ik hen en hun gedrag heel goed. Maar ik kon er nooit een vinger opleggen hoe dat kwam.

Pas later, toen ik, door middel van coaching voor mijzelf, erachter kwam dat ik hoogsensitief ben, vielen er voor mij vele puzzelstukken op hun plaats. Zo kon ik na een tijdje ook beter begrijpen hoe ik mij in mijn jeugd had gevoeld en waar bepaalde gedragingen vandaan kwamen. Ook mijn dochter is hoogsensitief en heeft een sterke wil. Zij is voor mij heel vaak een confronterende spiegel.

Binnen het onderwijs zie ik vele kinderen die vastlopen in het systeem waarbinnen ze moeten werken. Ik voel deze kinderen en hun gedrag goed aan en met aanpassingen, gesprekken en vooral vertrouwen zie ik deze kinderen opbloeien.

Door alle inzichten die ik bij coaching over mijzelf heb gekregen, voelde ik ook dat ik meer kan met mijn talenten en krachten om kinderen te ‘zien’. Daarom ben ik de opleiding tot kindercoach gaan volgen aan de Academie voor Psychodynamica in Scherpenzeel. Daarna ben ik kinderen gaan coachen op de basisschool en in mijn eigen praktijk. Vanuit mijn passie kijk ik er altijd weer naar uit om met kinderen en jongeren een stukje mee te lopen op hun levenspad en ze daarna in alle vertrouwen uit te zwaaien en na te kijken.

In de opleiding was er al gelijk veel aandacht voor het familiesysteem waaruit een kind komt. Binnen dit systeem kan er van alles spelen, waardoor het kind zich niet goed kan ontwikkelen, bepaald gedag vertoont of niet ‘echt’ kind kan zijn. Door in mijn coaching opstellingen te doen met zowel het kind als de ouders, worden onbewuste patronen zichtbaar en kan daar aan gewerkt worden. Wanneer de ouders hun deel kunnen aankijken en helen, mag het kind weer helemaal kind zijn.

Dus ben je op zoek naar een kindercoach in Barneveld en omgeving (Lunteren, Voorthuizen, Garderen, Terschuur, Kootwijkerbroek, Achterveld, Stroe, de Glind, Scherpenzeel) bel of mail me dan gerust (wees altijd welkom ook als je uit een hele andere plaats komt).