Veelgestelde vragen

Hoeveel keer komt een kind gemiddeld bij een kindercoach?

Dit is vooraf lastig in te schatten, het hangt af van allerlei factoren. Gemiddeld zijn tussen de 5 en 10 sessies nodig.

Hoe lang duurt een sessie?

Een sessie duurt meestal 60 minuten. Inclusief bijles duurt de sessie 90 minuten. Binnen het uur (de laatste 10 minuten) sluit de ouder aan bij de coaching en is er tijd voor vragen.

Worden de kosten vergoed?

In de meeste gevallen wordt coaching helaas niet vergoed. Voor informatie over vergoedingen, kunt u het beste contact opnemen met uw eigen zorgverzekeraar.
Mogelijk kunt u de coaching kosten wel opvoeren bij uw jaarlijkse aangifte bij de belasting.

Heeft u een wachtruimte?

Lucky Bird Coaching heeft geen wachtruimte. Er is wel een heerlijke tuin, waar u bij mooi weer lekker kunt gaan zitten. Ook is er op ongeveer 10 minuten loopafstand een intratuin met een gezellig restaurant waar je even een lekkere kop koffie of thee kunt drinken.

Wat krijg ik als ouder mee van de sessies?

In elke sessie is tijd ingebouwd om even kort met u als ouder te spreken over hoe het gaat en om eventueel vragen te beantwoorden. Het is aan het kind zelf wat hij/zij wil vertellen of wil laten zien over de sessies. Na ongeveer 5 sessies is er een tussenevaluatie of een eindevaluatie, waarin we samen kijken of het kind voldoende handvatten heeft om zelf mee verder te gaan in de praktijk. Mocht uw kind wat ouder zijn en alleen komen dan stuur ik altijd een mail met daarin globaal wat we hebben besproken. Ik vraag dan altijd toestemming aan uw zoon/dochter.

Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen terecht?

Vanaf 6 jaar. In overleg zijn er ook mogelijkheden voor het coachen van jongere kinderen. Dit zal echter wel vaak samen met de ouder zijn.

Ontvang ik een verslag van de vorderingen/ sessies?

Tijdens het evaluatiegesprek ontvangt u een verslag met daarin tips voor thuis en eventueel voor school. Ook tijdens de sessies is er ruimte om tips en adviezen te krijgen.