Kindercoaching

Hoe kan ik jullie ondersteunen?

Bij Lucky Bird Coaching help ik hoog(gevoelige) kinderen en jongeren thuis te komen bij wie ze echt zijn en de balans te vinden tussen hun hoofd en hart. In dit proces betrek ik ook de ouders.

Samen met het kind zal ik zijn/haar talenten en krachten stap voor stap weer gaan ONTVOUWEN zodat hij weer kan thuiskomen bij zichzelf. Doordat ik zelf hoogsensitief ben, kan ik mensen goed aanvoelen. Uit ervaring weet ik hoe lastig het kan zijn, maar kan ik het nu juist zien als een kracht en gave om kinderen en hun ouders te ondersteunen.

Hooggevoelige kinderen of jongeren, die het heel graag (te) goed willen doen zijn bij mij daarom goed op hun plek. Ze leggen de lat hoog en leggen zichzelf druk op, daardoor zijn ze thuis vaak opgebrand en kunnen ze zelfs tekenen laten zien van depressiviteit of overspanning. Door de juiste balans te vinden tussen het hoofd en het hart, krijgen deze kinderen letterlijk weer de ruimte voor zichzelf en andere dingen.

Ook kan ik ondersteunen bij hooggevoelige kinderen met een sterke wil. Uit eigen ervaring (met mijn dochter) weet ik dat deze combinatie voor ouders heel pittig is. Deze kinderen zijn een enorme spiegel voor hun ouders en soms weet je even niet meer, waar je goed aan doet.

“you can’t teach children to behave better by making them feel worse, when children feel better they behave better”

Als ouder sta je dan voor uitdagingen met je kind en dit kan je zelfs wanhopig maken. Je wilt als ouder dat het goed gaat met je kind, maar de juiste benadering is lastig te vinden. Wat een kind laat zien aan ons (positief of negatief) is altijd een uitingsvorm van iets wat daarachter zit. Met wat hij of zij laat zien wil het kind ons iets duidelijk maken. Ik kan jullie ondersteunen de boodschap daar achter te verduidelijken, zodat je daar beter op kunt reageren. Met behulp van een familieopstelling voor het kind, maar vaak ook voor de ouder worden onbewuste patronen, pijn of angsten zichtbaar.

Uitdagingen bij hoogsensitiveit kunnen zijn: faalangst, perfectionisme, teruggetrokkenheid, verdriet, dwang/controle, onzekerheid, lichamelijke klachten, werkhouding- en concentratieproblemen, moe, moeilijk in slaap komen, prikkelgevoeligheid (vol hoofd), boosheid, woedeaanvallen, geïrriteerd, moeilijk bereikbaar, negatieve gedachten, laag zelfbeeld, vraagt veel bevestiging, frustratie, prikkels zoekend (druk in het hoofd).
Deze lijst is nooit toereikend, het zijn enkel voorbeelden. Bij andere uitdagingen die hier niet bij staan kan ik wellicht ook hulp bieden. Neem daarvoor altijd vrijblijvend contact met mij op.

Veranderingen in het leven van kinderen kunnen deze uitdagingen nog extra naar boven brengen. Scheidingen, overlijden van familieleden, nieuwe gezinssamenstellingen, verhuizen of wisselen van school of klas, drukke feestmaanden.