Kindercoaching

Hoe kan ik jullie ondersteunen?

Bij Lucky Bird Coaching begeleid ik kinderen en jongeren die om welke reden dan ook even niet zichzelf kunnen of durven zijn en waarbij hun talenten en krachten overschaduwd worden door ongewild gedrag.

Samen met het kind zal ik deze talenten en krachten stap voor stap weer gaan ONTVOUWEN. Gedrag is altijd een uitingsvorm van iets wat daarachter zit. Met zijn of haar gedrag wil het kind ons iets duidelijk maken. Ik kan jullie ondersteunen de boodschap achter het gedrag te verduidelijken, zodat je daar beter op kunt reageren. Met behulp van een familieopstelling voor het kind, maar vaak ook voor de ouder worden onbewuste patronen, pijn of angsten zichtbaar.

Doordat ik zelf hoogsensitief ben, kan ik mensen goed aanvoelen. Uit ervaring weet ik hoe lastig het kan zijn, maar kan ik het nu juist zien als een kracht en gave om kinderen en hun ouders te ondersteunen. Hooggevoelige kinderen of jongeren, die het heel graag (te) goed willen doen zijn bij mij daarom goed op hun plek. Ze leggen de lat hoog en leggen zichzelf druk op, hierdoor laten ze thuis en/of op school ongewild gedrag zien.

Ook kan ik ondersteunen bij hooggevoelige kinderen met een sterke wil. Deze combinatie is vaak voor ouders heel pittig.

“you can’t teach children to behave better by making them feel worse, when children feel better they behave better”

Ongewild gedrag kan zijn: faalangst, perfectionisme, teruggetrokkenheid, verdriet, dwang/controle, onzekerheid, lichamelijke klachten, werkhouding- en concentratieproblemen, moe, moeilijk in slaap komen, prikkelgevoeligheid (vol hoofd), boosheid, woedeaanvallen, geïrriteerd, moeilijk bereikbaar, negatieve gedachten, laag zelfbeeld, vraagt veel bevestiging, frustratie.
Deze lijst is nooit toereikend, het zijn enkel voorbeelden. Bij ander gedrag dat hier niet bij staat kan ik wellicht ook hulp bieden.

Veranderingen in het leven van kinderen kunnen dit ongewilde gedrag nog extra naar boven brengen. Scheidingen, overlijden van familieleden, nieuwe gezinssamenstellingen, verhuizen of wisselen van school of klas, drukke feestmaanden.